Book

Ce zodie este timpul?

Book
Mă simt tot mai acut un chiriaş în propriul său trup, cu o chirie exorbitanta pe care o plătesc prin sudoarea muncii nevăzute de nimeni şi de nimic. Nimeni nu ştie cât de greu este să controlezi timpul, cât de uşor poţi face un pas greşit care pur şi simplu să distrugă tot. Niciodată nu am avut copilărie, nu ştiu ce înseamnă lacrimi sau sentimente. Oare cum este să fii om? Sau ce înseamnă să fii om? Eu sunt doar un simplu ceasornicar, mereu am grijă de timpul vostru, de visele şi planurile voastre de viitor. De mine am grijă doar eu. Eu şi timpul suntem tovarăşii voştri nevăzuţi, mereu acolo să ştergem urmele triste pe care nu le mai doriţi. De fapt, daţi-mi mie tristeţile voastre, nu mă deranjează să le port cu mine prin eternitate şi astfel, să vă mai dau un răgaz pentru a vă trage sufletul şi a putea înainta.
Nu îmi place să fiu părtaşul suferinţei voastre. Vă văd prea des ascunzându-vă fata în mâini, osteniţi şi supăraţi pe mine, pe viaţă, pe nenorocirile care vi se întâmplă. Vă privesc cum vă înfrânaţi vorbele şi le lăsaţi nerostite. Nu vreţi să vă strigaţi durerea şi acumulaţi în voi atât de multă tensiune şi insatisfacţii. Aveţi atât de multe vise abandonate pentru că nu v-aţi ascultat pe voi, ci pe cei care au spus că nu puteţi. Apoi, induceţi visele proprii, copiilor şi uitaţi să-i lăsaţi să-şi creeze propriile vise pentru a le îndeplini. Vă lăsaţi prada părerii masei şi uitaţi să credeţi în voi. Apoi, ajungeţi la bătrâneţe plini de regrete şi înjurând destinul care v-a fost hărăzit, fără să ştiţi că de fapt, sunteţi stăpânii propriului destin şi puteţi face absolut orice vreţi în viaţă. Vă puteţi îndeplini mii de vise şi să lăsaţi altele să se nască, să vă renască. Aveţi timp, aveţi timp din plin. Eu vă ofer acest timp cu preţul vieţii şi cred în visele voastre şi în voi. Ce faceţi? De ce abandonaţi?
Am fost întrebat la un moment dat, ce zodie este timpul? Nu ştiu ce să zic despre asta. Nu m-am gândit niciodată să pun timpul în legătură cu stelele. De fapt, nu m-a pasionat niciodată zodiacul şi nici nu sunt curios ce-mi rezervă. Şi de ce să fiu curios? Nu m-am născut şi nu mor. Nu ştiu ce zodie am şi nici când anume mă pot plasa în timp şi spaţiu. Sunt închis aici de prea mult timp, având alături doar timpul veşnic călător şi nestatornic.
Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply