Profesionale

Craiova protejează mediul înconjurător!

Dragi suflete, va mai amintiţi verile acelea pline de soare care ne încălzea inimile fără a fi prea fierbinte, sau de iernile acelea în care Moş Crăciun venea cu sania, căci avea zăpadă? Ei bine, îmi amintesc de ele atât de bine şi le duc dorul. Aş vrea ca şi copiii mei să se bucure de zăpadă şi de verile în care îi voi plimba prin parc. Dar, nu pot face toate acestea, decât dacă mediul înconjurător este sănătos. Atunci, este de datoria noastră să ne străduim să primim noi urmaşi, într-un mediu cât mai primitor şi verde. 

În ultima perioadă, tot mai multe organizaţii atrag atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător. Nu de mult, am sărbătorit cu lumânări aprinse Ora Pământului, împreună cu alte zeci de oraşe care au stins lumina pentru o oră. Nici nu este atât de greu să ai grijă de pământul care te adăposteşte cu atât de multă iubire sub cupola sa. 

Acum fix o săptămână, ne-am bucurat cu fast de 1 mai. Până aici toate bune, oamenii au fost la pădure, s-au bucurat de soare, de zilele libere şi au făcut ce se pricepe romanul să facă cel mai bine de 1 mai. Au făcut grătare. Gândiţi-vă că sute de oameni au acaparat pădurile pentru a se ospăta pentru tot anul. Au lăsat focuri aprinse? Foarte probabil. Au avut grijă să strângă gunoaiele la plecare, pentru a le arunca la gunoi? Cu siguranţă nu. De 1 mai, alţi oameni decât cei care au făcut grătare, au strâns sute de tone de resturi menajere, sticle de plastic, doze, pungi, cartoane, etc. Mă întreb oare, cât de greu este să strângi mizeria proprie? Probabil mult mai greu decât să vezi mizeria din “curtea vecinului”. 

Oameni buni, haideţi să învăţăm să ne pese de noi, de copiii noştri şi de alte generaţii care vin. Vreţi să-i primiţi într-o lume urâtă, murdară, moartă? Vreţi să-i primiţi într-un mediu cald, verde, cu aer curat şi în siguranţă? Cred că majoritatea aţi ales deja a doua variantă. Şi atunci, de ce să nu ne străduim să fim mai buni şi să-i dăm voie Pământului să ne mai ţină sub protecţia lui şi alte milioane de ani? Este de datoria noastră să avem grijă de el şi să-l respectăm. Să fii un om civilizat, este o datorie morală, nu o alegere pe care o faci sau nu.

Anul acesta, Craiova se luptă din nou pentru titlul de Orasul Reciclarii cu mai multe municipii înrolate în războiul pentru salvarea planetei, din întreaga ţară. Competiţia se desfăşoară în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2014. Domnul Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje, ne transmite următorul mesaj:

”Continuăm și anul acesta bătălia simbolică între primării pentru titlul de Orașul Reciclării 2014 cu și mai multe municipii înrolate în această luptă comună în vederea dezvoltării sistemului de colectare separată. Chiar dacă România a atins, prin aportul substanțial al producătorilor de bunuri ambalate, obiectivul prevăzut de legislația europeană de reciclare a 60% din deșeurile de ambalaje puse pe piață, în practică, la nivel operațional, sistemele locale de gestiune a deșeurilor încă sunt în construcție. Eco-Rom Ambalaje investește anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autoritățile locale, iar rezultatul este unul important – peste 450 de acorduri încheiate cu autorități admnistrative și un nivel de participare al populației cu 40% mai mare față de acum 4-5 ani. Mulțumim celor care ni s-au alăturat programului Orașul Reciclării și le dorim ca principale arme și muniții folosite în luptă să fie aceleași pe care și noi le folosim, respectiv: eficiența, performanța și transparența.” 
Este atât de uşor să avem grijă de sănătatea noastră şi să ne bucurăm de calmul naturii care ne da cel mai pur oxigen, cea mai rece şi sănătoasă apa din munţi, adierile de vânt în plină vară, ploile calde care învie recoltele, soarele care ne încălzeşte, ninsoarea care ne face să fim puri şi câte şi mai câte bunătăţi ne oferă natură pentru a fi sănătoşi şi pentru a duce lupta cu viaţa la care ne-am înrolat înainte de a ne naşte. Vreau să văd parcul curat, să mă plimb în voie, să mă aşez la umbra unui copac şi vântul să-mi dicteze ce povesti sa mai împărtăşesc cu voi. 
 
Prin implicarea fiecăruia dintre noi, Craiova va deveni Oraşul Reciclării, al frumuseţii, al bunăstării şi calmului. Haideţi să luptăm pentru oraşul nostru şi să câştigăm o zonă eco Wi-Fi, în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco şi cu acces liber la internet. Craiova merită mai mult şi nu este prima dată când dovedim că se poate! Olteni, uniţi-vă în lupta împotriva deşeurilor şi militaţi pentru curăţenie, reciclare, protejarea mediului înconjurător!
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply