Profesionale

Listă cu bibliotecile din România

În ciuda faptului că bibliotecile online au invadat Internetul și sunt foarte multe persoane care citesc cărți prin intermediul dispozitivelor mobile cu o dorință parcă macabră de a devora cât mai multe pagini, mai sunt și persoane care adoră să viziteze bibliotecile orășene, județene sau chiar naționale. Bineînțeles că bibliotecile naționale, universitare, inclusiv biblioteca Metropolitană sunt foarte des frecventate datorită nevoii de documentație, a evenimentelor care se desfășoară în aceste instituții, dar și pentru a lectura.

Te-ai întrebat vreodată câte biblioteci se află în România? Bibliocarti.com și-a pus această întrebare și au început să facă diferite cercetări pentru a construi o listă cu toate bibliotecile din România. Aici găsești o listă de biblioteci care cuprinde aproximativ toate bibliotecile din țară și nu numai. Lista cuprinde mii de biblioteci comunale, orășene, județene, inclusiv din Iași și Chișinău. După ore în șir de muncă în care sudoarea își făcuse apariția pe fruntea fierbinte de la oboseală, a fost realizată cea mai mare listă de biblioteci care cuprinde și adresele unde se situează acestea, devenind astfel cea mai importantă sursă de orientare și ghidare a persoanelor pasionate de lectură și care au nevoie de o sursă de documentare. Lista poate fi de un real ajutor inclusiv bibliotecarilor, profesorilor, editurilor și librăriilor.
Având în vedere că lista de biblioteci este într-o continuă dezvoltare, avem nevoie de ajutorul tău pentru a ne ajuta să completăm lista cu biblioteci care nu sunt menționate, să oferim mai multe informații despre bibliotecile menționate deja și de ce nu, cu o prezentare a fiecărei biblioteci. Așadar, invităm persoanele care frecventează biblioteci, bibliotecarii și cititorii să contribuie la completarea listei.
Deși unora persoane li se pare probabil demodat să frecventeze aceste instituții sau inutil, sunt totuși persoane care au nevoie de ele, iar Internetul nu le vine în ajutor mereu. Avem nevoie de biblioteci cu oameni în ele, avem nevoie de un echilibru între bibliotecile online și cele din orașul fiecăruia.
Despre bibliocarti.com

Bibliocărți este o bibliotecă online care are la bază o comunitate pasionată de lectură care scriu despre cărțile citite și împărtășesc între ei experiențe plăcute. Prin intermediul site-ului sunt oferite cărți gratuite, iar utilizatorii pot vinde, dona, cumpăra sau face schimb de cărți utilizând platforma pieței online a site-ului.
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply