Personale

EAST EUROPEAN COMIC CON

Dragi prieteni, după cum vă povesteam aici, am vrut foarte tare să merg la Comic Con în 2015. Aici, este primul articol unde povestesc despre Comic Con. Dar după acest prim articol, este musai să povestesc mai în amănunt ce a însemnat Comic Con de la plecarea din Craiova şi până la drumul înapoi spre Craiova. 
 
Ştiam că nu voi fi singură pe tren, deşi era plănuită plecarea vineri, numai sâmbătă dimineaţa am pornit la drum ştiind sigur că voi putea intra la conferinţă. Mulţumesc, încă o dată, Emil! Aşadar, sâmbătă dimineaţa la ora 5:15, m-am întâlnit în gara din Craiova cu Sanda şi fiica ei Iris. Prima surpriză frumoasă a fost conştientizarea că nu sunt singura bloggerita care merge la Bucureşti la Comic Con. Ce uşurare.
A doua surpriză, a fost să văd plimbându-se prin trenul care încă staţiona, o altă prietenă care era în drum spre Bucureşti cu alte trei fete, dar la Otaku festival. Ne-am mirat să ne vedem, am făcut schimb de scaune pentru că le încurcasem pe ale mele, am salutat politicos “naşii” din tren şi ne-am dat seama că am mai călătorit cu dânşii. Aceleaşi fete vesele, cu bun simţ şi care fac din călătoria cu Hyperion, o adevărată binecuvântare. De asemenea, scaunele comode, liniştea din tren, curăţenie ireproşabilă, calitatea călătoriei şi rapiditatea sa, ori prizele şi internetul la discreţie sunt doar câteva dintre avantajele acestui tren care parcă zboară până la bucureşti. Preţul, infim pentru calitatea oferită.
 

 

Nici nu a pornit bine trenul, că am mai avut parte de o surpriză. Unul dintre cei mai buni prieteni alături de iubita sa, de asemenea bună prietenă, îşi căutau locul în tren. Am aflat, de asemenea, că ne îndreptam spre acelaşi loc, adică Romexpo şi Comic Con şi bucuria a fost incomensurabilă. În timp ce bunul meu prieten a adormit pentru că ieşise din tură de noapte la serviciu, eu am avut timp să râd, să glumesc şi să mai povestesc cu prietena lui.

După o oră şi jumătate de poveşti, am decis să mă întorc la Sanda pentru că plecasem la drum împreună şi nu voiam să o neglijez. Nici nu mă aşez bine, că primesc o altă surpriză. Un alt bun prieten pe care nu îl mai văzusem de mult alături de un alt amic care mi-a fost şi antrenor de aerobic rămân mască văzându-mă. După îmbrăţişări şi bucuria vădită, începem să glumim şi să ne interogăm reciproc. Cei doi băieţi însoţiţi de un al treilea, mergeau la conferinţa mediciniştilor care se desfăşura tot la Bucureşti. Un tren plin de olteni unde mi-am găsit atât de mulţi un prieteni încât nu îmi venea să cred.

Am coborât cu toţii în Gara de nord. Fiecare plecând spre locul pentru care venise. Am mers cu Vali şi prietena lui Irina în staţia de autobuz în timp ce Sanda şi Iris mergeau către staţia de metrou. Eu am mers la Petruta, o prietenă bloggerita care m-a cazat pentru o noapte şi căreia îi mulţumesc în timp ce cuplul vesel a luat calea Comic Conului. După ce am reuşit să nu mă rătăcesc, m-am schimbat, am stat de vorbă cu Petruta şi la ora 11 am mers şi eu către Romexpo pentru conferinţă. Era atât de aglomerat şi a rămas aşa, poate şi mai rău, până când am ieşit din Romexpo, fără să fac poză pe celebrul Tron de Fier, însă. 
 
Am urmărit cu sufletul la gură Cosplayul şi fiind pentru prima dată, nu am înţeles din prima ce se întâmplă. M-am amuzat în unele momente şi în altele mi s-a părut totul atât de sec, de parcă oamenii ăia nu aveau chef să stea pe scenă. Comic Con chiar adună curioşi din toate colţurile ţării şi am fost într-adevăr surprinsă constatând numărul participanţilor, cu atât mai mult, cu cât în clădirea alăturată se desfăşura o altă conferinţă internaţională pentru iubitorii de animeuri, Otaku.
 
Standurile deschise la conferinţă au oferit produse dintre cele mai variate celor interesanţi. Am cumpărat şi eu câteva cărţi de groază pentru mine şi sora mea. În rest, am urmărit cam ce cumpărau ceilalţi şi mi-am promis că în 2016 să am un buget pregătit din timp. Mi-am făcut, la standul Orange, un tatuaj cu un ninja, foarte drăguţ şi la final am sărbătorit alături de Irina şi Vali cea mai tare experienţă în materie de seriale, filme, manga s.a. cu câte un pahar de bere.
 
Am plecat de la Comic Con pe la 16:00, deşi voiam să mai rămân, dar cei doi prieteni ai mei se întorceau acasă iar eu mă întâlneam cu bloggerii bucureşteni. Chiar îmi era dor de ei şi m-am bucurat să îi revăd pe Emil, Petruta şi Ana pe care le-am cunoscut la Tuşnad, Raluca şi prietena sa Mihaela, o fată veselă şi plină de viaţă. 
După bere, cocktail-uri, sucuri, etc poveşti, glume, bancuri, discuţii serioase, studii de caz şi poze, am luat drumul unei shaormerii unde Emil a dat gata o porţie extra, în timp ce noi ne amuzăm copios stând la coadă amuzând şi restul clienţilor şi băiatul care prepara porţiile. A doua zi am petrecut-o alături de Petruta pentru că în prima parte a zilei a plouat şi de Mentalistul, serialul care m-a captivat în ultima lună.

Una peste alta, reprezentanţii Comic Con au ştiut să facă atmosferă şi să creeze o punte incredibil de solidă între pasionaţii de seriale, filme, gaming şi animeuri. De asemenea, fiecare participant şi-a găsit locul acolo, indiferent de pasiunile care l-au îndrumat să vină la Romexpo în perioada 8-10 mai. Chiar şi eu m-am simţit superb acolo. Am plecat, nu înainte de a imortaliza momentul întâlnirii cu Matei Dima de la BRomania, cu o poză pentru care îi mulţumesc lui Vali.

Cu siguranţă mă voi întoarce la Comic Con şi nu voi rata nici măcar o zi dintre cele dedicate evenimentului pentru a vedea toate cele realizate pentru a crea un mediu în care orice vizitator prezent.
Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply