Profesionale

Grădinăritul – O pasiune relaxantă

   Astăzi vreau să discutăm puţin despre grădină. De fapt, despre produse de grădinărit. De fapt, despre o pasiune pe care am moştenit-o de la mama mea. Întotdeauna m-a relaxat grădinăritul. Să văd florile sau legumele plantate în grădina cum se înaltă, cresc şi îmi dau o satisfacţie aparte.
   Chiar în spatele blocului, străbunica mea a amenajat în urmă cu foarte mulţi ani, o grădină frumoasă, bogată şi sănătoasă. După anii ’77 când casele din zona noastră s-au demolat şi au fost construite blocuri într-o harababura de nedescris, au rămas foarte puţine zone verzi sau unde oamenii pot sădi ceva. Pământul este extrem de fertil, se ştia acest lucru şi înainte de ’77 pentru că în cartierul craiovean în care locuiesc, exista pământ agricol cu grâu, porumb s.a.
   Şi dacă tot am o grădină la dispoziţie, m-am gândit să o amenajez pentru că nu se ştie niciodată cum vei avea nevoie de o pauză şi la umbra nucului sau a teiului din grădină, poţi respira aer mai puţin poluat sau să inhalezi parfumul florilor care te îmbie să-şi laşi grijile într-un colţ pentru a te bucura de vară care vine cu paşi repezi şi nerăbdătoare.
   Mă gândeam, totuşi, cam ce ustensile sau ce materiale mi-ar trebui pentru o grădină frumoasă? Am găsit la Gardenpedia exact ceea ce îmi lipsea, și anume un set de ghivece pentru răsaduri la un preț excepțional. Am găsit setul Ghiveci Turba rotund, de 6 cm și conține 24 de ghivece marca EBERT, pentru numai 7 RON! Îmi place faptul că cei de pe Gardenpedia nu cer o sumă minimă pe comandă, ci pot comanda de cât vreau eu. Iar comenzile de peste 99 RON au transport GRATUIT. Acum văzând atât de multe obiecte utile pe site, la prețuri accesibile, sunt foarte sigură că nu mă voi opri doar la un simplu set de ghivece. 

    Dar, înainte de a mă pune pe treabă, trebuie să curăţ grădina de la un cap la celălalt pentru că, aşa este la bloc, oamenii aruncă tot felul de obiecte şi mizerii pe geam, pentru că nu exista coşuri de gunoi sau nu se pot deplasa.
    Tu cam ce ţi-ai cumpăra şi cum ţi-ai amenaja grădină?


Partajează asta:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  armonie acvatica
  28 May 2015 at 13:33

  imi plac florile, insa, din pacate, imi lipseste rabdarea de a le planta si de a le ingriji 🙁

 • Reply
  Ianolia Marina
  28 May 2015 at 13:34

  In cazul meu cred ca timpul este cel mai crud dusman. Mi-ar placea sa pot face mai multe lucruri, cum ar fi si gradinaritul, dar timpul este scurt in general 🙁

Leave a Reply