Profesionale

11even Experiences 2016

11even experiences este un eveniment pe care îl urmăresc în fiecare an, fiind la cea de-a treia ediţie, iar ediţia din 2016 a avut loc la Craiova în Aulă Magna a Facultăţii de Drept în data de 9 iunie când majoritatea craiovenilor se îmbrânceau pentru a ajunge la redeschiderea centrului comercial Mercur, din Craiova.
 
11even Experiences pentru că este vorba despre 11 speakeri, 11 poveşti de viaţă şi 11 modele pentru comunitate povestite în 11 minute. 11even este despre poveştile oamenilor frumoşi, tema din acest an fiind Puncte de cotitură – Momente care schimbă vieţi. Îi cunoşteam pe câţiva dintre cei 11 speakeri iar pe ceilalţi abia aşteptam să-i descopăr prin intermediul poveştilor de viaţă. A fost şi un prilej, incredibil de bun, de a lua o pauză de la facultate, nebunia licenţei şi a examenelor. 
Nu voi vorbi despre toţi speakerii pentru că nu toţi mi-au stârnit interesul, deşi poveştile de viaţă ale tuturor erau importante. Cred că la astfel de conferinţe este important să menţii atenţia şi interesul celor prezenţi, prin orice element care crezi că poate animă auditoriul. De exemplu, ţin minte prima ediţie deoarece unul dintre speakeri era îmbrăcat în roşu. Acest lucru a atras atenţia, fără doar şi poate. La această ediţie trei speakeri mi-au atras atenţia în mod deosebit datorită poveştilor şi noutăţilor cu care au venit. 
Laurenţiu Tudor, actor independent ne-a vorbit despre teatrul de improvizaţie că o înşiruire de răsturnări de situaţie. Ne-a şi exemplificat alături de câţiva colegi de la trupa On the SPOT. De la el am reţinut importantă de a ne urma pasiunile, de a le dezvolta şi a ne dezvolta prin ele. 
De la Andrei Ilie, stomatolog şi trainer in Şcoala de Valori, am reţinut câteva aspecte interesante şi importante de care fiecare dintre noi ar trebui să ţină cont. Copiii sunt singurii oameni care nu judeca câte ascultă cu interes şi se bucura de atenţia ta. De asemenea, educaţia nonformala reprezintă o continuitate a şcolii clasice. În altă ordine de idei, ne lovim de bariere dar bariere pe care noi ni le setam şi tot noi le putem doborî. 
 
Tania Levscenco ne-a povestit despre perioada în care a fost redactor şef la Terra Sat şi cum a ajuns cu echipa de filmare alături de primii militari ajunşi în Afganistan. O ţară oprită undeva în anul 1300, unde şcoală, accesul la informaţie sau la o viaţa liberă sunt elemente de domeniul SF-ului.

Tania este omul pe care îl admir şi îl iubesc din suflet, deşi nu ne-am văzut de foarte multe ori şi nu o cunosc de foarte mult timp. Este acel gen de om care îţi intră în inimă, pe care îţi e drag să îl asculţi şi un model demn de urmat. Am reţinut câteva aspecte în cadrul conferinţei de la Tania, printre care necesitatea bucuriei de a face un lucru. Dacă un lucru nu îţi place, te condamni la nefericire. Vei lucra 40 de ani, te vei trezi în fiecare zi dorindu-ţi să arunci ceasul pe geam şi atât. De asemenea, e important să laşi loc de “bună ziua”. Nu ştii niciodată ce impact au anumiţi oameni în viaţa ta sau cât de mult te pot ajuta să-ţi îndeplineşti visurile. Este important să facem ceea ce ne place, chiar cu riscul de a supăra câţiva oameni.
 
Radu Dascălul ne-a povestit despre studiile militare pe care le-a dus la bun sfârşit dar a renunţat la o carieră pentru a începe cea mai frumoasă carte de vizită a României în cadrul proiectului Zig Zag. Ne-a dat un sfat complicat de simplu: Să descoperim România din interior spre exterior! E interesant de urmărit parcursul echipei Zig Zag în România şi eu sunt extrem de norocoasă să-i fi cunoscut pe membrii acesteia.

 


Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply