Profesionale

Unt de arahide crocant de la Sunday

Unt de arahide crocant de la Sunday bites

Se pare că, deşi se iau măsuri drastice împotriva acestui virus, o soluţie nu se vede, încă. Cu toţii am stat închişi în case. Unii dintre noi încă mai muncesc de acasă. Mulţi dintre noi au descoperit sau redescoperit pasiuni care mai de care mai interesante. Dar acum reieşim din case şi  petrecem mai mult timp afară sau la muncă. Vom mai păstra din bunele deprinderi pe care le-am redescoperit stând acasă? Eu am decis să îmi pregătesc cât mai multe din mesele zilnice acasă. Dimineaţa iau micul dejun acasă, prânzul mi-l pregătesc cu o seară înainte şi deja ştiu, de la sfârşitul săptămânii precedente, ce voi mânca săptămâna următoare.

Încă îmi doresc să ajut micile afaceri să supravieţuiască acestei pandemii care, din nefericire, afectează economia multor ţări. Compania la care lucrez a decis să renunţe la 48 dintre opticile pe care le deţin din acest motiv. Acum mai mult ca niciodată, dacă putem, ar trebui să susţinem companiile mici şi mijlocii în această luptă pentru revenirea la normal şi supravieţuire. Dupa ce am vorbit despre dulceata, azi ma gandesc la ce merge cel mai bine cu acea dulceata si imi vine in minte un singur raspuns: Unt de arahide crocant de la Sunday bites.

Nu prea mai mananc paine, decat daca am vreo pofta de sandviciuri sau sunt o alternativa mai usoara pentru masa de pranz. In schimb, mananc biscuiti cu gem, unt de arahide, crema de branza, s.a. Sunt o alternativa la fel de satioasa dar mai bogata in nutrienti si mai saraca in calorii, mai ales dimineata.

Unt de arahide crocant de la Sunday bites

Mesajul pe care-l transmit cei de la Sunday Bites, ca producatori locali, este ca toate produsele lor sunt fără zahăr, fără sare, fără conservanti, fără alte uleiuri adăugate si fără grăsimi hidrogenate. Unturile sunt produse in Romania, sunt vegane si gluten free. Adica fac unturile din arahide, nuci ori seminte si nimic mai mult. De aceea, produsele lor sunt o sursă bogată de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanti si fibre, dar sunt si combinatia ideală între nutritiv si delicios. Si pentru ca vorbeam despre colectare selectiva si reciclare, Sunday folosesc borcane din sticla reciclabila pentru produsele lor. În Bucureşti, în zilele de Miercuri, când se fac livrările personale, Anca şi Alex recuperează borcanele goale. Apoi le spala, le sterilizează şi le pregătesc pentru noi livrări savuroase.

Oamenii sunt fiinţe emoţionale. Tot ceea ce facem în viaţa facem ca răspuns la propriile emoţii sau la emoţiile celor pe care îi iubim. Eu cumpăr produse pentru că îmi aduc aminte de copilărie, un cântec, un gust, o anumite savoare sau un miros aparte. Cumpăr un anumit fel de cidru pentru că asta am băut la prima întâlnire cu prietenul meu sau aleg un anumit fel de biscuiţi italieneşti pentru bunica pentru că nu am văzut-o să îi placă ceva mai mult decât mirosul acelor biscuiţi sau mănânc unt de arahide în timpul unui film Marvel pentru ca în timp ce urmăream “Căpitanul America” am gustat, prima dată, acest produs. Untul de alune de padure cu cacao si curmale mă duce, cumva, cu gândul la halvaua pe care o iubeam când eram copil şi pe care încă o mai iau cu mine în Marea Britanie, când am ocazia să o găsesc în magazinele de acasă.

Deja am două borcane puse la păstrare care abia mă aşteaptă să ajung acasă. Nu voi putea da înapoi borcănaşele în care se afla produsele, dar am primit undă verde să le refolosesc pentru mixurile de alune pe care le folosesc pe post de gustări sănătoase. Poate, chiar, aş putea să pun ceva mentă sau pătrunjel pentru momentele în care gătesc produsele tradiţionale de acasă pentru prietenul meu. Toată această discuţie despre acasă şi toate bunătăţile pe care mi le amintesc din copilărie mă umplu de nostalgie şi de gânduri bune trimise către toţi românii care sunt blocaţi fie în ţară, departe de oraşele natale, fie în străinătate separaţi de cei tragi de mii de km. Cum spuneam, suntem fiinţe emoţionale şi tot ce alegem, alegem cu sufletul şi mai puţin cu mintea. Eu abia aştept să readuc putând de acasă cu mine, dta viitoare când graniţele se vor redeschide. Până atunci, visez la pâine caldă cu unt de arahide crocant de la Sunday.

Partajează asta:

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Grab a Sunday bite
    27 January 2022 at 16:38

    […] Nu ştiam noi, copiii de după comunismul românesc, de “grab a Sunday bite”, Sunday branch sau mai ştiu eu ce alte denumiri […]

Leave a Reply