Profesionale

Tu cum te răcoreşti cu 113 lei?

Tu cum te răcoreşti cu 113 lei?

Întotdeauna aştept, cu sufletul la gură, vara. Nu pentru că este anotimpul meu preferat ci pentru că am mai multe ocazii să îmi vizitez familia, să petrec mai mult timp afară din casă, revederile cu prietenii devin mai dese şi pot să mă bucur de lectură în aer liber. Întotdeauna am asociat, oricum, vara cu concediile. Şi cum eu sunt o fană înrăita munte şi aer curat, acolo tind să mă retrag, măcar pentru câteva zile, pentru a scăpa de toropeală din oraşele mari şi aglomerate. Apartamentul în care locuim eu şi prietenul meu absoarbe mult prea multă energie solară şi devine puţin cam prea fierbinte pentru gusturile noastre.

Mi se pare incredibil, mai ales când ai maşina, să dai o fugă la munte pentru o zi. O plimbare, un picnic în aer liber şi evadare de la viaţa de zi cu zi, mai ales dacă eşti ghinionistul care nu are concediu vară, sunt numai bune pentru a îţi reîncărca bateriile. Nici nu te costă foarte mult, în fond şi până la urmă. Sau, dacă nu ai maşina, chiar cu toată situaţia mondială, o bere rece şi o salată de roşii cu brânză la ceas de seară alături de omul drag, în faţa unui film bun, sunt numai bune să te pună pe picioare după o zi de zăpuşeală. Bine, nu îţi place salata de roşii cu brânză, dar un pepene roşu? Mai ales unul de dabuleni? Parcă mai vii de acasă. Şi dacă nici asta nu îţi place, că tot avem terase care dedica anumite zile pe săptămâna difuzărilor de filme în aer liber, ce ai zice de o bere/limonada rece ca gheaţa, cu o umbreluţă festivă? Sunt sigură că orice ai alege, vei fi imediat transpus în atmosfera filmului acela filmat într-un peisaj de vis. Tu cum te răcoreşti cu 113 lei?

Tu cum te răcoreşti cu 113 lei?

Pentru că, în acest moment, închiriem un apartament, modificările pe care le facem sunt limitate, până la inexistente iar uneori alegi măsuri cât de cât acceptabile pentru a îmbunătăţi locul în care te simţi cel mai bine. Cumva, mi se pare normal şi necesar să investeşti în ceea ce îţi face bine şi în utilitatea unui produs indispensabil. Noi am procedat astfel, la început, cu patul şi salteaua pe care le-am ales. Deşi au costat destul de mult şi încă mă gândesc cu groază la ce am făcut, când mă trezesc şi mă pregătesc de serviciu sunt un alt om, mai odihnit, mai puţin stresat şi mai pregătit să dau piept cu lumea.

Şi pentru că atât eu cât şi prietenul meu mergem pe acest principiu care ne reaminteşte ca acasă ar trebui să fie locul în care te simţi cel mai bine, chiar dacă rupem din alte bugete, reuşim să investim în ceea ce avem nevoie pentru o casă cât mai primitoare, în care să ne petrecem cât mai mult timp unul cu celălalt şi nu locul în care ne este groază să ne întoarcem. Şi pentru că în acest apartament nu putem îmbunătăţi mare lucru, în 6 luni după ce vom pleca de aici ne-am propus să urmăm o listă cu obiectele pe care le vom achiziţiona. Ca să vă faceţi o idee, două dintre cele mai importante lucruri de pe lista noastră sunt o maşină de spălat vase, instalarea unei centrale termice şi un aparat de aer condiţionat. De preferat, achiziţionate toate dintr-un foc.

Tu cum te răcoreşti cu 113 lei?

Şi că tot vorbim de vară, cred că aerul condiţionat este primul punct pe care îl voi aborda, mai ales că am norocul să mă bucur de utilitatea unui asemenea apărat la muncă, în fiecare zi. Pentru cei care sunt mai strâmtoraţi, totuşi şi merg pe principiul o fugă la munte, un castron cu pepene verde sau o bere cu prietenii la terasa care nu ar trebui să te coste mai mult de 113 lei cu totul s-ar putea să găsim o rezolvare. Pachetul E.ON Cool conține un aparat de aer condiționat cu tehnologia Inverter, dar și servicii incluse pe toată perioada contractuală. Se oferă doar cu plata în rată și avans 0, cea mai mică rată fiind de 113 lei/lună. Astfel, ei au lansat această provocare în care ne întreabă cum ne răcorim noi cu această sumă timp de o lună întreagă. Aşa cum vedeţi aici, am încercat să vin cu câteva variante. Aş mai putea adăuga, desigur, alte băuturi răcoritoare care sunt numai bune pe timp de vară. Poate, totuşi, eşti omul care are mereu apa rece la frigider şi îngheţata la discreţie, eu cel puţin asta sunt. Dar cât timp te poţi răcori cu atât?

Tu cum te răcoreşti cu 113 lei? De ce doar 113 lei? Aceasta este sumă minimă pe care o poţi plăti pe lună pentru pachetul E.ON. Cool. Primeşti, pe lângă aparatul de aer condiţionat care economiseşte energie electrică primeşti transport, montaj rapid, în maxim 5 zile, service ulterior de curățare, igienizare şi verificare parametri funcționali . Şi credeţi-mă întreţinerea, în cazul aparatelor de aer condiţionat, mai ales în aceste timpuri vitrege, este foarte importantă. Având experienţa locului de muncă ce are un astfel de aparat, ştiu cât de păcătos poate fi dacă nu este curăţat, sau curăţat înainte de o perioadă lungă de nefolosinţa. Este, de asemenea, mult mai productiv odată curăţat, mirosul de mucegai inexistent şi performanţă crescută chiar şi la temperaturi mai înalte. Şi ştiu că nu e nimeni că romanul şi ştim noi să facem DIY din orice, dar uneori, mai ales cu echipament pe bază de energie electrică, este mai bine să lăsăm experţii să se ocupe.

Tu cum te răcoreşti cu 113 lei?

Fiind într-un apartament în centrul oraşului, îţi dai seama cât de aproape eşti de orice, de la restaurante la supermarketuri sau staţii de autobuz sau metrou. Dar uiţi că sunt cele mai aglomerate zone, cele mai fierbinţi în timpul verii şi cele mai răcoroase în timpul iernii. Problema şi mai mare este, ca în cazul nostru, nu putem avea ceea ce ne dorim atunci când ne dorim. Dar dacă ai ocazia, posibilitatea, de a-ţi transforma casa aceea în care stai, fie ea închiriată sau proprietate personală, în acasă, ce mai aştepţi? Este ştiut faptul că majoritatea oamenilor prefera confortul propriei case în detrimentul locului de muncă sau ieşitului în oraş, mai ales dacă ai un job stresant, multe ore de călătorie între casă şi job sau pur şi simplu ai anxietate sau eşti stresat după o zi plină.

Niciodată nu am auzit oameni care să nu fie înclinaţi să se îndrepte mai degrabă acasă după o zi obositoare decât în orice altă parte. Şi nici nu am întâlnit oameni care să investească în casă pe care şi-o doresc fără să vrea să pună fiecare bănuţ la ciorap pentru posibilitatea de a îmbunătăţi acel acasă cât de mult posibil pentru a-l face să arate aşa cum şi-au imaginat. Întotdeauna trebuie să ne gândim la utilitate şi la cât de mult vom beneficia de un produs său serviciu şi pe ce perioadă. Totul se amortizează în timp, tot timpul apare ceva nou dar şi când alegem ceva pe termen lung vrem să reziste pentru un anumit timp până să îl schimbăm. Şi unele lucruri, la finalul zilei, care chiar ne pot îmbunătăţi viaţa şi starea de bine, nu sunt atât de scumpe. Dar mai ieftin decât ne aşteptam nu înseamnă de proastă calitate, nu înseamnă că va trebui schimbat mai repede ci înseamnă doar că sunt mai mulţi oameni care i-au văzut utilitatea. Unde există cerere va fi cu siguranţă şi ofertă. Întotdeauna informează-te şi pune în balanţă. S-ar putea că produsul acela care ştii tu că te-ar fi costat o avere acum câţiva ani este mult mai accesibil acum.

Şi până la urmă? Tu cum te răcoreşti cu 113 lei vara aceasta?

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply