Personale

Nu judeca aspru un om pe care nu ai rabdare sa il cunosti!

          
          Nu judeca oamenii după aparențe. Mesajul unui motociclist a făcut înconjurul planetei
            Un motociclist a adresat un mesaj unei familii care l-a jignit doar pentru că are tatuaje și pentru că stă pe două roți. Vorbele sale au făcut înconjurul lumii.

         „Familiei în SUV roşu pe care am întâlnit-o la Tim Hortons (lanţ de cafenele foarte popular în Canada şi Statele Unite – n.r.)

          Da, sunt un tip care cântăreşte130 de kilograme, merg pe motocicletă şi sunt plin de tatuaje. Da, sunt sudor, sunt gălăgios, beau bere, înjur şi arăt de parcă ţi-aş mânca sufletul dacă mi se pare că te uiţi urât la mine.
           Dar ceea ce nu ştii este că am o căsnicie fericită de 11 ani, copiii îmi spun “tati”, sunt absolvent de facultate, mama e mândră de mine şi le spune tuturor cât de norocoasă este să aibă un fiu atât de grozav, nepoatele şi nepoţii mei sunt mereu bucuroşi să îl revadă pe unchiul Luc, iar când fiica mea şi-a rupt mâna, am plâns mai mult decât a plâns ea. Citesc cărţi, ajut oameni, le mulţumesc adesea veteranilor de război şi recunosc că am plâns la Armageddon…
            Aşadar, data viitoare când zâmbesc şi o salut pe fetiţa ta şi tu o tragi repede de mânecă şi îi spui “Nu, nu, draga mea, nu vorbim cu motociclişti jegoşi”, ţine minte că, deşi mi-ai rănit sentimentele, voi fi prima persoana care va intra în casa ta în flăcări pentru a salva peştişorul auriu al fiicei tale, numai să nu o văd tristă”.
             Din acest mesaj putem învăța mai multe. În primul rând, să nu judecăm după aparențe și să nu generalizăm. Apoi, dacă suntem puși într-o astfel de situație, să-ncercăm să le demonstrăm celorlalți că se înșeală. Ce s-ar fi întâmplat dacă motociclistului i-ar fi sărit muștarul (pe bună dreptate) și i-ar fi tras o înjurătură mamei?
              Tu ai fost pus vreodată în situația motociclistului?

http://www.pemotoare.ro/

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply