Personale Profesionale

Miroase a primăvară şi a fericire

feminis.ro
    Afară plouă. Sună banal? Azi este soare, mâine sunt nori. Ploaia se iscă din senin şi trece, lăsând în urma sa şiroaie de apă şi pământ scăldat. Şi apoi zărim curcubeul, odată cu prima rază a soarelui.  Din nou doar soare şi nori plumburii şi apoi…ploaia. Nu cumva vremea se aseamănă cu viaţa? Clipe fericite, momente de stagnare, apoi, tristeţea sau melancolia. După toate acestea, redresarea. Ridicarea din mocirlă. Scuturarea evidentă şi din nou clipe de fericire. 
   Oare, la fel ca vremea, nu pierdem ceva în momentele de tristeţe? În acele momente în care decădem şi suntem paralizaţi de tristeţe, nu ne pierdem? Apa ploii ia cu ea urme de paşi lăsate pe asfaltul, cândva încins de bătaia soarelui. Vântul nu ia cu el la joacă frunzele ruginii din copaci, toamna? Aşa se întâmplă şi cu viaţa. Nu vom mai fi niciodată întregi după o dezamăgire, o despărţire, o pierdere sau după plecarea subită a unui om drag. Întotdeauna problemele ne călesc. Viaţa ne învaţă tehnici noi de autoapărare, supravieţuire, atenţie şi prevenire. Face parte din acel farmec pe care îl are viaţă. Ce am fi, noi oameni, dacă am primi totul pe tavă?

  Cum am putea aprecia mai frumos fericirea, dacă nu după ce am făcut cunoştinţă cu adevărata tristeţe, cu jihadul? Cum am putea aprecia mai mult un om, dacă nu după o perioadă în care tot ce strângeam la piept era dorul greu? Cum am putea aprecia mai mult tot ce avem, dacă nu atunci când am face cunoştinţă cu oamenii care au prea puţine? Învăţăm lecţii indiferent de persoană întâlnită în drumul nostru prin viaţă. Găsim inspiraţia şi puterea în cel mai firav om sau obiect. Precum ghiocelul vestitor al primăverii care, deşi gingaş şi firav, reuşeşte să străpungă zăpadă şi să iasă la lumină. Noi, oamenii, suntem mai puternici decât credem că suntem şi putem rezista mult mai mult, după ce am spus că nu mai putem.
   Azi nu mă trezi. Te rog! Lasă-mă să-mi visez povestea! Lasă-mă ca pentru o zi întreagă să fac parte cu totul din visul meu. Lasă-mă să dorm pe iarba udată de rouă cristalină a dimineţii, după o noapte petrecută în compania stelelor protectoare şi a lunii strălucitoare ce mă acoperea cu lumina să. Şi dacă, totuşi mă trezeşti, adu cu tine o cafea îmbietoare şi energizanta, o carte bună şi soarele cald ce mângâie grijuliu chipuri somnoroase. Dar, înainte de toate astea, lasă-mă să-mi fac ritualul de frumuseţe. Pregăteşte-mi o baie cu spumă caldă în care să mă cufund pentru o oră întreagă. Aburii să-mi deschidă porii şi prin ei să iasă tot răul din mine. Am tenul atât de gras şi plin de imperfecţiuni care spun povestea timpului trecut şi al unui moment când tristeţea îmi brazda chipul în mod frecvent. Acum, singurele “cicatrici” ce-mi brăzdează tenul, sunt urmele zâmbetelor sincere şi a lacrimilor de fericire pentru că am învăţat să mă ridic după fiecare lovitură.


      Am tenul gras, cum am mai spus, dar am un mic secret ca să-mi încep ziua frumos şi în cel mai optimist mod. Am descoperit gama  Gerovital Happiness Afine pentru tenul mixt-grasÎmi aminteşte de copilărie, când tata făcea cea mai dulce afinata şi cum eu eram degustătorul oficial al fructelor cu aromă de fericire sinceră. Şi produsele miros a sănătate pură. Sunt produse fără parabeni şi cu parfum hipoalergenic. Te încarcă cu energie mai mult decât orice cafea. Mai ţii minte că-ţi cerusem o cafea? Las-o baltă! Adu-mi un ceai cu fructe de pădure şi îndulcit cu cea mai fină miere. 


     Ai alt tip de ten? Stai liniştită! Aromele din grădina fericirii sun pentru toate tipurile de ten. Gerovital Happinessse adresează tuturor femeilor fericite sau în proces de recăpătare a fericirii şi stării de bine. Gerovital Happiness Zmeură pentru tenul normal sau Gerovital Happiness Caise pentru tenul uscat. Waw! Caise, zmeură şi afine. O încântare pentru simţuri şi o salată de fructe perfectă pentru reîncărcarea bateriilor. Pe un scaun, în bătaia soarelui, savurând fructe coapte frumos şi înmiresmate cu parfum de zâmbete calde.
   Începe-ţi fiecare zi zâmbind, din suflet! Pentru că fiecare zi se cunoaşte de dimineaţă, ia-ţi dreptul de a te răsfăţa înainte de a ieşi la plimbare. Fă-ţi ritualul de îngrijire şi înfrumuseţare şi zâmbeşte din toată inima ca şi cum asta ar însemna pentru tine să trăieşti. De fapt, acesta este secretul vieţii frumoase. Să mergi cu capul sus şi zâmbetul pe buze, indiferent de oprelişti. Fericirea mea are aromă de copilărie şi de afine şi de pepene verde, zâmbet de om frumos sau miros de sărut furat. Are aromă de dulceaţă de trandafiri sau de gem de nuci verzi, necoapte. Are aromă de viaţă trăită frumos şi de momente de răsfăţ binemeritat.
  Fericirea ta are miros de ce vrei tu. Sunt curioasă, dacă vrei să-mi împărtăşeşti şi mie aroma zâmbetului tău cald şi ce te face pe tine să îţi recapeţi starea de bine. Ce parfum ascunde fericirea ta şi cum miroase ridul unui zâmbet sincer în colţul ochiului tău?
   Particip cu acest articol la cea de-a treia probă a competiţiei Spring SuperBlog 2015


      
    

      
  
Partajează asta:

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Happy Scrappy
  11 March 2015 at 08:57

  As folosi produsele Farmec si Gerovital, dar descrierea ta poetica si obiectiva ma face sa nu ratez gama asta.
  Super-articol, felicitari si succes!

 • Reply
  Ianolia Marina
  11 March 2015 at 08:58

  Multumesc, din suflet, pentru gandul frumos, Vero. Mie mi-a placut enorm ideea de a aduce o parte din soarw, pe chipurile noastre. O zi frumoasa! :*

 • Reply
  Adrian Lazar
  11 March 2015 at 17:57

  Te-ai hotarat ce sa fie: ceai sau cafea? 🙂 Succes la concurs, foarte bun articolul!

 • Reply
  Ianolia Marina
  11 March 2015 at 17:58

  Un ceai. De fructe de padure ar fi perfect. Multumesc frumos si o seara minunata! 🙂

 • Reply
  Natural
  12 March 2015 at 14:15

  Interesant mirosul acesta de ce vrei tu 🙂 Fericita alegere :))

 • Reply
  Ianolia Marina
  12 March 2015 at 14:40

  Multumesc frumos, Daniel! Sunt o fericita, mai ales primavara. 🙂

 • Reply
  Volt Rey
  12 March 2015 at 21:51

  Ploaia da farmec vietii. App, mi-am cumparat crema deja. Cu zmeura. E delicioasa. Frumos articol!

 • Reply
  Ianolia Marina
  12 March 2015 at 21:54

  Intr-adevar, ploaia este ca care da un farmec aparte vietii. Eu mai am de luat o parte din gama cu afine si inca ma bucur de fiecare data cand ii simt aroma. 🙂 Multumesc si o seara frumoasa! :*

 • Reply
  Dan Pavel
  13 March 2015 at 10:55

  Cate intrebari la inceput de articol. M-am pierdut printre ele! 😀 Apoi a venit PLOAIA! A spalat intrun mod elegant si frumos toate intrebarile de la inceputul articolului! Felicitari pentru frumosul articol!

 • Reply
  Ianolia Marina
  13 March 2015 at 10:57

  Exact, Dan! Aceasta este substanta, de fapt. Ne complicam vietile in cele mai ciudate moduri in loc sa fim linistiti si sa le lasam sa se aseze. Si vine ploaia si spala tot, de la intrebari la clipe de stagnare. Multumesc frumos pentru gandul bun! 🙂

 • Reply
  Mirela Coman
  19 March 2015 at 09:34

  Imi pare bine ca apar noi produse Gerovital.

 • Reply
  Ianolia Marina
  19 March 2015 at 09:35

  Aceeasi bucurie v-o impartasesc si eu! 🙂

Leave a Reply