Calatorii

Un Ghid al celor mai bune Charity Shops din Londra

Un Ghid al celor mai bune Charity Shops din Londra

În ultima perioadă am vizitat destul de multe Charity Shops şi Car Boot Sale-uri în Londra. Am scris un articol aici şi aici despre ce cărţi am găsit în astfel de locuri. Dar poţi descoperi mult mai multe lucruri interesante, în afară de cărţi. Pentru că sunt whovian am descoperit un Tardis absolut adorabil care are compartimente pentru bijuterii. Apoi, pentru Comic Con am găsit un fantastic corset negru, nou nouţ, la un preţ cât se poate de mic dar şi un poster înrămat al unuia dintre ultimele sezoane din Scooby-Doo. Datorită experienţei mele pozitive m-am hotărât să scriu acest articol, Un Ghid al celor mai bune Charity Shops din Londra.

Dacă ştii să găseşti un preţ bun, ai un simţ dezvoltat pentru moda, frumuseţe sau trenduri atunci aceste locuri sunt numai bune pentru tine. Dar ce sunt aceste locuri, vă întrebaţi. Ca să pot simplifica totul pentru voi, Charity Shopurile sunt SH-urile noastre, doar că au o varietate mai mare de produse, nu doar haine. Aici găseşti cărţi, jocuri, obiecte decorative, piese de mobilier, s.a. Car Boot Sale-urile sunt târgurile de vechituri. Aici oameni normali, ca mine şi ca tine, vând obiecte care nu le mai sunt necesare, pe care nu le-au folosit vreodată sau care le-au folosit doar pentru o perioadă scurtă şi acum ocupa loc în casă.

Car Boot Sale-urile sunt târguri care se desfăşoară pe timp frumos, în sezonul cald şi în special în weekenduri. Charity Shopurile, pe de altă parte, sunt magazine fizice, de unde poţi cumpăra sau unde poţi dona produse, deschise tot anul, indiferent de anotimp sau vreme. Acestea sunt branduri cu magazine răspândite în toată Anglia sau doar locale pe care toţi oamenii din zona le ştiu şi frecventează.

Aceasta este, deci, un Ghid al celor mai bune Charity Shops din Londra:

  1. Cel mai bun, in opinia mea, Charity Shop si cel pe care il frecventez cel mai des este British Heart Foundation. Acest lant de SH-uri este extrem de popular in Marea Britanie si are, intotdeauna, produse de o calitate superioara la preturi destul de bune. Pe langa magazinele obisnuite in care gasesti mixuri de haine, carti, DVD-uri, jocuri, s.a. British Heart Foundation are cateva magazine care vand doar mobila sau obiecte necesare unei locuinte.
  2. Un alt lanţ de magazine pe care îl veţi întâlni, des, în Londra este Oxfam care are preţuri la fel de bune, combinând o varietate mare de produse, câteodată şi mici piese de mobilier dar în principal haine, cărţi, produse pentru casa şi bucătărie, s.a. Chiar luna aceasta, adică în septembrie, Oxfam a iniţiat luna SH în care îi încurajează pe oameni să investească în produse la mâna a doua, măcar pentru o lună, pentru a proteja planeta şi pentru a da o casă nouă obiectelor abandonate. M-am alăturat şi eu iniţiativei şi m-am înnoit cu o mulţime de cărţi “noi”.
  3. All Aboard se afla în nordul Londrei, în West Hampstead şi este acel gen de magazin de modă veche în care toate piesele revin la modă, într-un mod unic, colorat şi spectaculos. Aici vei găsi o multitudine de piese vintage pe care să le asortezi cu achiziţii noi dar care te vor scoate din anonimat, fără doar şi poate.
  4. Cancer Research este un alt popular lanţ de Charity Shopuri din Londra şi, la fel ca Oxfam, comercializează o multitudine de produse. Aşa cum îşi spune şi numele, banii câştigaţi din vânzarea produselor donate, sprijină cercetările realizate în domeniul descoperirii noilor tehnologii, medicamente, s.a. de prevenire şi tratare a cancerului, de diferite tipuri. Cancer Research UK in Marylebone este considerat, de altfel, mama tuturor Charity Shopurilor londoneze.
  5. Cea mai importantă regulă în materie de cumpărături vintage: mergeți unde sunt pensionarii bogați. Potrivit zvonurilor, exista acest magazin al Red Cross (Crucea Roşie) în Chelsea care primeşte, în mod regulat, livrări de la gospodăriile locale Prețurile ar putea fi un pic mai piperate, conform standardelor acestor tipuri de magazine dar mai mult decât decente pentru zona Chelsea.

Până la urmă, într-o lume în care toţi purtăm aceleaşi haine, aceleaşi accesorii, aceleaşi perechi de încălţăminte, aceste magazine SH, de oriunde din lume, vin ca o revoluţie. Acestea ne reamintesc de faptul că putem fi diferiţi, putem fi unici şi nu trebuie să avem aceeaşi garderobă în case diferite. Pe de altă parte, da posibilitatea pasionaţilor de lectură, de jocuri sau cinefililor să achiziţioneze produse pe care, poate, altfel nu şi le-ar permite, să descopere nume şi titluri noi sau să redescopere părţi din viaţa lor trecută. S-ar putea să nu găseşti, cum am avut eu norocul, să găsesc o pereche de mănuşi nou nouţe, originale, ale echipei Arsenal la o liră pentru prietenul meu. Dar, s-ar putea, să găseşti ceva şi mai bun. Cum a găsit una dintre colegele mele de muncă o geantă Prada la doar cinci lire într-un mic sătuc foarte drăguţ.

Nu am vrut să lungesc articolul excesiv, deşi sunt mult mai multe astfel de magazine în Londra. Am vrut să fac o mică lista cu cele mai mari, sau cele mai cunoscute şi nu doar într-o singură parte a Londrei. Dar acolo se afla o multitudine de astfel de magazine cu preţuri atractive, produse unice sau de firma cât şi amintiri demult uitate ce abia aşteaptă să ajungă într-o casă nouă, cine ştie, poate pentru următoarea generaţie.

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply