Personale Profesionale

Toamna în casă nouă

Toamna în casă nouă

Vă povesteam în urmă cu o lună jumătate despre faptul că ne-am mutat. Am întâmpinat, deja, toamna în casă nouă. Sunt multe de spus şi multe de asimilat odată cu prima chirie. Sunt şi mai multe lucruri pe care le înveţi despre celălalt atunci când vă mutaţi împreună. Nimeni nu îţi spune cât de greu este să începi de la zero, câte ai de învăţat, prin câte probe vei fi nevoit să treci şi cum te afectează asta ca individ, cum vă afectează cuplul.

Se spune că nu cunoşti un om până când nu ai locuit în aceeaşi casă cu acel om. Aşa am ajuns să îmi pierd cei mai buni prieteni, printre alte motive. Aşadar, este de înţeles groaza mea în momentul în care am ajuns, efectiv, să fim doar noi în aceeaşi casă. Nu vreau să vând poveşti şi să dau speranţe false. Trebuie să fiţi siguri în momentul în care alegeţi să mergeţi pe un anumit drum alături de o persoană, sau mai multe. Dar nu vă lăsaţi descurajaţi. În special dacă sunteţi un cuplu, veţi deveni mai puternici şi vă veţi pregăti împreună pentru viaţă.

Chiria este pasul normal, firesc, pentru fiecare nou cuplu, sau pentru cei mai mulţi dintre noi. Dar şi în chirie poţi să aranjezi apartamentul pentru a fi cât mai aproape de idealul vostru. Până la urmă, dacă apartamentul nu este mobilat, vei fi nevoit să cumperi mobila. Noi am fost în această situaţie şi am cumpărat tot ceea ce ne doream şi pentru viitorul nostru apartament. Dacă apartamentul pe care îl închiriaţi este deja mobilat, nimeni nu vă opreşte să vă organizaţi un loc al vostru în care să vă retrageţi la finalul zilei. Există, desigur, avantaje când închiriezi. Chiar dacă nu este locul tău, casa ta, tot poate fi acasă. În acelaşi timp, poţi experimenta diverse oraşe, sau chiar tari, pentru a găsi acel acasă în care să vă simţiţi bine. Până la urmă există opţiunea de a te lăsa, puţin, surprins şi de a înţelege unde şi cum v-aţi dori să fie viitoarea voastră casă.

Toamna în casă nouă

Când locuiţi împreună învăţaţi cel mai bine ce îi place sau îi displace celuilalt. În acelaşi timp învăţaţi să vă ascultaţi vocea interioară şi să descoperiţi ce vă place şi displace la persoana de lângă voi. Veţi putea trăi cu acele detalii, minore sau nu? Va deveni relaţia dintre voi mai puternică şi de nezdruncinat sau vă veţi pierde pe drum? Noi am învăţat să facem compromisuri şi învăţăm să ascultăm când celălalt vorbeşte. În acelaşi timp ne-am dat seama că avem nevoie de timpul nostru, cu noi înşine, şi de timpul petrecut împreună. Atunci când eu scriu el filmează videouri şi, deşi avem această pasiune comună, încă ne respectăm şi ne ajutăm când suntem în impas. Nu este o competiţie dar ne motivam, reciproc, să ajungem cât mai sus, să muncim mai mult şi să nu ne lăsăm visurile să moară.

Nu te grăbi să închiriezi sau să cumperi. Noi am fost într-o situaţie mai dificilă şi a trebuit să ne găsim chirie în două săptămâni dar ia-ţi timp, cercetează piaţă şi vezi unde te încadrezi, care e cea mai bună casa pentru tine (chirie sau cumpărare). Noi am închiriat printr-o agenţie pentru că am vrut să fim siguri. În acelaşi timp, dacă este vreo problemă, proprietarul este anunţat şi obligat să repare/înlocuiască ceva ce nu funcţionează. Interesează-te cât este valoarea impozitului şi a altor taxe, ce companii au întâietate în zonă şi ce oferte activează în zonă.

Mutarea împreună este un pas important dar vine ca un test final în viaţa unui cuplu. Trebuie să ştii, pur şi simplu, dacă acea persoană este persoana cu care îţi vei petrece restul vieţii. Singurul mod prin care poţi şti sigur este să faci acest pas. Discutaţi unul cu altul, învăţaţi să înţelegeţi şi să respectaţi anumite bariere şi timpul celuilalt. Este, din păcate, foarte simplu, când ai o zi proastă, să te răzbuni pe singura persoană din preajma ta. Învăţaţi să ţineţi stresul de la muncă sau din exterior departe de acasă. Încercaţi, pe cât posibil, să nu adormiţi certaţi şi să comunicaţi deschis.

Toamna în casă nouă

Pentru că, deşi am momente în care vreau să fie cineva cu mine tot timpul, am şi momente în care ideile de texte vor să iasă la iveală de nicăieri şi atunci am nevoie de linişte, de posibilitatea de a-mi aranja ideile şi de a pune pe foi tot ceea ce trebuie să împărtăşesc cu ceilalţi. Noi am fost extrem de norocoşi şi am găsit o casă cu două camere în plus, aşadar avem o cameră de oaspeţi dar şi un birou pe care îl poate folosi fiecare dintre noi în momentele în care doreşte să fie singur cu ale lui. Faptul că am început de la zero, fără absolut nimic, ne-a dat posibilitatea să cumpărăm exact acele piese care să ne transforme casa în acel acasă la care visam.

Eu mi-am dorit mereu un colţ al meu, mai ales în sezonul rece, unde pot citi în voie sau lucra la articolele mele şi, în acelaşi timp, să mă înfofolesc într-o pătură pufoasă alături de o cană mare de ciocolată caldă. Şi acum, ca sezonul rece a venit, a trebuit să ne facem stocul de paturi pufoase, perne moi şi căni mari care să ne încălzească mâinile. Suntem adepţii unei atmosferă cât mai prietenoasă și „cozy”. Aşadar mă pregătesc să am colţarul pe care mi l-am dorit întotdeauna, cu tapiţerie moale, cu perne decorative, rafturi care să-mi adăpostească cele mai dragi cărţi şi sertare în care pot adăposti toate materialele necesare unei zile mohorâte şi ploioase. Încă încerc să mă decid între două variante dar ideile sunt acolo şi suntem doi în acest proces.

Toamna în casă nouă, pentru noi, înseamnă posibilitatea de a citi mai des, de a vorbi mai mult unul cu celălalt, de a face planuri pentru anul ce va veni şi pentru a le definitiva pe cale de anul acesta. Cu toate că nu vom mai putea să ne aventurăm afară atât de des, încă vom putea să descoperim lucruri noi, să dezvoltăm activităţi noi împreună şi să învăţăm mai multe unul despre celălalt. Suntem abia la început şi mai avem multe de învăţat dar avem timpul cu noi şi iubirea noastră aşa că totul nu poate fi decât o aventură nouă şi incitantă.

Vom aduce plantele în casă, vom cumpăra unele noi pe are să le pregătim pentru timpul frumos şi ne vom aranja zone confortabile şi călduroase în jurul casei. Mai avem multe de pus la punct, sărbători de întâmpinat şi atât de multe decoraţiuni de pus la punct pentru a ne considera acasă încât fiecare lucru nou se transformă într-un nou vis şi într-un nou ţel de atins. Acesta este doar primul test până când ne vom cumpăra propriul acasă şi vom putea aduce cu noi toate lucrurile dragi pe care le-am strâns de-a lungul vieţii de până acum şi le vom aşeza alături de cele care vor veni. Mutarea împreună este un pas important dar este atât de bine să ajungi acasă, la finalul unei zile lungi, să îţi fie deschisă uşa şi să fii întâmpinat cu un zâmbet şi o îmbrăţişare lungă. Bine ai venit acasă!

Toamna în casă nouă

Partajează asta:

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply