Profesionale

Thundercats Răgetul la Cartoon Network

Thundercats Ragetul la Cartoon Network

În momente ca acestea, unde timpul ne este la îndemână şi mult mai mulţi oameni se pot reîntoarce la hobby-urile, serialele, cărţile sau amintirile lor, am fost şi eu surprinsă de faptul că şi mintea mea s-a aventurat prin locuri demult pierdute. Cumva, involuntar, îmi tot amintesc de copilărie în ultima perioadă şi mai ales de cum ne trezeam în zori pentru a urmări desenele preferate, la final de săptămână, înainte de a ne aventura în lumea mare şi necunoscută.

Îmi amintesc, desigur, că atunci când eram eu copil, Cartoon Network difuză desene animate în limba engleză. Aveam o vecină, tare drăguţă, în bloc, care mai apoi mi-a şi devenit tutor de limba engleză, care ne traducea desenele animate de pe acest post. Cred că atunci a fost primul moment în care am ştiut că vreau să învăţ engleză pentru a înţelege, singură, ce spun acele personaje. Pot spune că, în mare, am reuşit. Încă sunt cuvinte la care am de lucru dar nu ştiu când a fost ultima dată când am urmărit un film, serial, anime, desen animat, etc cu subtitrare în romana sau dublat în romană.

Vorbind de aceste desene animate, chiar cred, cu tărie, că există desene animate care sunt menite să deschidă apetitul copilului în dezvoltare spre învăţare, înţelegere şi dorinţa de a a-şi face prieteni. Mă uit la nepoţelul meu de doi ani şi jumătate cum se uită fascinat la unele desene animate şi nu îmi vine să cred cât de multe lucruri frumoase poate învăţa prin joacă. Aşadar, de fiecare dată când unul dintre cei din familie afla de apariţia sau existenţa vreunui desen animat menit să înveţe copiii lucruri interesante şi să le dezvolte abilităţile, împărtăşim cu ceilalţi. Când am aflat că începând din 18 mai serialul Thundercats Răgetul se difuzează de luni până vineri de la ora 16:50 la Cartoon Network, am vrut să ştim mai multe.

Thundercats Răgetul ne face cunoştinţă cu Felinele Fulger. Conduse de un lider curajos, Lion-O, Felinele Fulger şi-au părăsit planeta natală Thundera şi s-au trezit prăbuşite pe Al Treilea Pământ. Eroi aceştia, Tygra, Panthro, Cheetara, Wilikit, Wilikat și Snarf, alături de liderul lor Lion-O, descoperă o nouă planetă şi ajung să ia contact cu locuitorii acesteia, ajungând să lupte cu maleficul Muum-Ra. Temele principale ale serialului sunt personajele supranaturale, prietenia, munca în echipa şi locurile interesante pe care acestea ajung să le descopere.

Şi pentru că am menţionat, deja, faptul că acest nou desen animat îşi propune să educe tânăra generaţie, fiecare personaj a pregătit câte o provocare potrivită caracterului și abilităților copiilor, iar părinţii sau alţi membri ai familiei pot decide în ce fel și în ce ordine să le rezolve.

Jocul conține 20 de cărți

3 cărți speciale – explică regulile jocului, te vor ajuta să stabilești un calendar al provocărilor și descriu personajele principale
7 cărți cu provocări – fiecare provocare este pregătită de către una dintre Felinele Fulger, iar cartea include și imaginea acestuia, pentru a fi ușor de recunoscut cine este cel căruia îi răspunzi la provocare astăzi
10 cărți ajutătoare – oferă suport în ducerea la bun sfârșit a provocărilor – pot fi și printate, decupate, se poate scrie pe ele

Aici am fost destul de părtaşa pentru că de când mă ştiu mi-au plăcut cuvintele încrucişate, deci am ales provocările lui Snarf și Tygra. Deşi nu mai am atât de mult timp la dispoziţie pentru a dezlega misterele cuvintelor în acest fel, mă gândesc că este un mod bun de a învăţa noi cuvinte. Chiar dacă aveţi un copilaş mai mic, care nu ştie să scrie sau să citească, puteţi juca astfel de jocuri petru a-i deschide orizontul şi a-l ajuta să descopere noi cuvinte. Vocabularul unui om este extrem de important şi ne ajuta cu diferite task-uri şi în diferite poziţii de lucru. Dacă îl dezvoltăm de la vârste mici, putem, mai uşor, să ne perfecţionăm şi în vorbirea altor limbi dar şi să devenim mai buni oratori.

Thundercats Ragetul la Cartoon Network

Aşadar, puzzle-ul de cuvinte create de aceste personaje sunt menite să antreneze mintea copilului în creştere. Eroii a pregătit câteva cuvinte considerate foarte importante despre cultura Felinelor Fulger! Astfel ajungi să descoperi cuvinte precum aventura, bucurie, prietenie, distracţie sau instinct.

Dar nu luaţi cuvintele mele ca adevăr universal! Și provocările celorlalte personaje sunt la fel de interesante și pline de învăţături. Provocarea lui Leon care îi învață pe cei mici să fie lideri demni de urmat, provocarea lui Wilykat, un aventurier sau a Cheetarei care-i ascunde lui Leon Sabia Destinului. Toate provocările își propun să fie prietenoase, amuzante dar și să ajute la dezvoltarea creativității copiilor.

Încă nu sunt mama, dar vreau să fiu o mătuşă bună pentru nepoţelul meu şi să învăţ, cât pot, pentru când îmi va veni vremea. Voi ce alte desene animate priviţi împreună cu micuţii voştri? Credeţi că astfel de activităţi şi desene sunt educative şi interesante?

 

Thundercats Ragetul la Cartoon Network

Partajează asta:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply