Profesionale

Eleganța şi minimalismul

Eleganța şi minimalismul sunt două cuvinte folosite, din ce în ce mai des, în ultimii ani. Eleganța nu înseamnă, neapărat, opulență, grandoare sau obiecte care să acopere pereţi întregi. Atunci când locuieşti într-un apartament mic sau într-o garsonieră, încerci să îţi creezi confortul necesar traiului de zi cu zi, astfel încât să nu fii nevoit să renunţi la lucrurile utile în ciuda spațiului nu foarte favorabil.

Cred că ultima dată am văzut un filmuleţ despre un asemenea spaţiu acum câteva zile pe Facebook. Un apartament mic din Paris, proaspăt achiziţionat de un designer de interior pentru a-şi pune la punct ideile. Acolo am văzut un pat rabatabil, dulapuri cu o multitudine de spaţii necesare depozitarii, un birou incredibil de bine ascuns în interiorul unui alt dulap sau o bucătărie foarte bine aprovizionata dar într-un spaţiu extrem de mic.

Pentru că există oameni care au înţeles că utilitatea şi eleganţa se pot regăsi în minimalism şi, ca să fiu sinceră, am descoperit şi eu un birou extrem de la îndemână atunci când ai nevoie de el, dar absolut absent atunci când te preocupă alte treburi în gospodărie. Un dulap care, odată deschis, lasă la îndemâna proprietarului spaţiului un birou numai bun de utilizat. Chiar mă gândeam, serios, la cât de util mi-ar fi acesta.

Apoi, un alt lucru care mi-a atras atenţia a fost un dulăpior, de asemenea, rabatabil în care îţi poţi aşeza cărţile, florile sau chiar mici obiecte la intrarea în apartament cum ar fi cheile, portofelul sau pantofii. Şi este incredibil cât de uşor se pliază fără efort şi prea multe bătăi de cap şi apoi se poate asambla la fel de uşor. Cred că pentru oamenii care se mută des, sau pentru cei care încă nu şi-au găsit locul ori pentru oamenii care au nevoie de un spaţiu nu foarte încărcat, astfel de obiecte de mobilier sunt mai mult decât utile.

Pentru că am crescut într-un apartament mic în care nu puteai strânge mare lucru şi totuşi găseam fiecare obiect oricât de tare îl rătăceam. Cumva, mi-am dat seama cât de puţine ne trebuie în viaţă pentru a fi fericiţi şi cât de uşor poţi găsi întrebuinţări pentru obiectele din jurul tău, dacă te uiţi atent şi dacă necesitatea unei idei inovatoare te presează să obţii efectul dorit într-un loc nu foarte încăpător.

Şi cum asemenea obiecte nu sunt uşor de găsit, cel puţin nu în ţara noastră, m-am gândit cum ar fi să asamblez într-un loc aceste obiecte de mobilier. Cei de la MAM Bricolaj au un asemenea proiect care pune la dispoziţia doritorilor posibilitatea de a aduce la viaţă schiţe ale unor obiecte în ce formă, culoare şi dimensiuni doresc aceștia. Angajații te pot ajuta să îţi pui în aplicare orice idee, oricât de minimalistă sau de mari proporţii ar fi, atât timp cât ai toate datele necesare realizării proiectului la care visaţi.

Sunt sigură că până în acest punct ai şi tu în minte un asemenea obiect şi ştii că, într-un fel sau altul, te-ai gândit la proiectarea sa în realitate. Deci, care ar fi acel obiect?

Partajează asta:

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply