Calatorii Personale

O zi în Londra

Pentru că, în curând, voi împlini un an și jumătate de când locuiesc în Londra, m-am gândit să scriu un alt articol despre acest oraș incredibil de frumos, plin de istorie dar și aglomerat, plin de oameni și evenimente. De curând am petrecut o zi în Londra, mai bine zis centrul Londrei, și mi-am dat seamă, încă o data, că este absolut imposibil să vezi Londra într-o zi. Dar, în același timp, mă gândesc și la românii care nu pot petrece prea mult timp aici sau decid să fure câte un weekend liber pentru a vizita capitala Regatului Britanic.

M-am gândit cum s-ar putea să petreci doar o zi în Londra dar să ai posibilitatea de a vizita câteva obiective importante în drumul tău și fără prea multe cheltuieli sau bătăi de cap. M-am gândit la obiectivele importante, la acele must-uri pe care oricine vizitează Londra trebuie să le facă și am încropit un itinerariu. Pentru cei care au mai mult timp la dispoziție, pot găsi aici și aici articole detaliate despre lucruri gratuite ce pot fi văzute/făcute în Londra pe larg. Cel mai probabil voi face un ghid mai complex în urma experiențelor mele, în viitor, dar azi voi da câteva exemple de lucruri pe care le puteți face fără prea mare grabă și pentru a rămâne cu amintiri plăcute în urmă experienței.

Noi ne-am început ziua vizitând Sky Garden care se află la etajul 36 al clădirii cunoscute sub numele de Walkie Talkie. Intrarea este gratuită, cu mențiunea că trebuie să se facă rezervare din timp. În fiecare zi de luni se vor pune la dispoziție alte săptămâni ce pot fi rezervate. Priveliștea este superbă, nu plătești nimic și toată experiență îți va tăia răsuflarea. Poți petrece aproximativ o oră înăuntrul grădinii. Acest loc este un fel de alternativă a London Eye care costă destul de mult.

După Sky Garden poți merge pe jos, pentru circa 15 minute, până la St Paul’s Cathedral, locul în care prințul Charles și prințesa Diana s-au căsătorit în anul 1981. Catedrala anglicană este impunătoare, cea mai mare biserică din Londra și a două cea mai mare biserică din țară. Catedrala, așa cum ni se prezintă azi, a fost finalizată în anul 1710. Având în spate o istorie violentă și plină de distrugeri și restaurări, catedrala dăinuie și azi putând fi observată din multiple puncte ale Londrei.

Ca să traversezi Tamisa, ajungând în partea opusă a orașului, poți traversa Millennium Bridge contruit în anul 2000. Podul apare în filmul Harry Potter și Prințul Semipur dar și în primul film Gardienii Galaxiei.  Acesta ne duce către următorul punct de atracție din călătoria noastră Tate Modern, galeria națională de artă modernă inaugurată în același an. Intrarea este gratuită și această este cea mai vizitată galerie de artă modernă din lume. Pe aceeași parte, poți observă Shakespeare’s Globe locul cunoscut pentru punerea în scenă a pieselor lui William Shakespears.

Puteți face o pauză pentru a servi prânzul sau doar pentru a cumpăra o pâine caldă și alte produse de patiserie la Borough Market, o renumită piață punând la dispoziție felurite tipuri de mâncare gătită, fructe, legume, dulciuri, brânzeturi și alte produse din întreaga lume. Pentru a te bucura de întreaga experiență a pieței, ai grijă să o vizitezi de miercuri până sâmbătă. Duminica piața este închisă.

Continuând să mergi de-a lungul Tamisei, vei ajunge față în față cu Tower Bridge care măsoară nu mai puțin de 244 de metri dar și cu Tower of London care acum adăpostește bijuteriile Coroanei Britanice. Tower Bridge este atât un pod mobil cât și un pod suspendat. Trecerea peste pod se face atât cu mijloace de transport cât și pe jos. Atenie, însă, când discutați despre podurile Londrei. London Bridge și Tower Bridge sunt două poduri distincte. Știu că, adesea, se face confuzie între cele două poduri. Cele două poduri se află la o distanță mică, dar sunt două poduri diferite.

Dacă luați metroul de la stația Tower Hill până la stația Westminster pentru a vedea Westminster Palace și Big Ben, două dintre cele mai reprezentative obiective turistice din Londra.  Din păcate, ambele clădiri sunt în renovare de câteva luni. Pe cealaltă parte a râului veți observă London Eye, de asemenea. Trebuie să știți că această zonă este extrem de aglomerată și trebuie să fiți foarte atenți.

Ultima oprire ar fi Trafalgar Square cu a sa Național Gallery din Londra, muzeul de artă dedicat cunoscătorilor dar și celor care nu sunt extrem de familiarizați cu acest domeniu. Intrarea în Galeria Natională este gratuită și cuprinde creații ale unor nume importante precum Caravaggio, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Pablo Picasso, Rembrandt și alții.

Aș putea continuă destul de mult în aceeași manieră dar mi-am promis că voi face un itinerariu cât mai realist cu locuri pe care le puteți vizită în doar o zi fără să fiți pe fugă, cheltui prea mulți bani sau fără a avea timpul necesar de a va opti, admiră și bucură de frumusețile Londrei. Multumesc pentru timpul acordat lecturării și sper să vă încânte itinerariul ales și să va ajute, în cazul unei eventuale excursii. Dacă ați mai fost la Londra, mi-ar plăcea să știu ce alte locuri v-au încântat sau, dacă le-ați vizitat pe acestea.

Partajează asta:

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Flo
    5 October 2018 at 12:10

    Super fain, Londra e pe lista mea 😀

    • Reply
      Ianolia
      7 October 2018 at 13:51

      Sper sa nu se schimbe lista intre timp, cel putin pana reusim sa ne punem noi la punct ca sa primim musafiri. 😀

  • Reply
    Tudorancea Valica
    15 April 2019 at 00:41

    Ai punctat bine!Am fost în Londra!Mi-a plăcut am urcat în Ochiul Londrei,amvizitat British Museum,Muzeul de științe naturale,Turnul LondreiPiața Trafalgar!

    • Reply
      Ianolia
      15 April 2019 at 21:18

      Londra inca are o multitudine de comori care asteapta da fie descoperite. De aceea am incercat sa diversific articolele pentru ca oricine da poata gasi lucruri de facut aici. 😀

Leave a Reply