Personale Profesionale

Spune-mi ce parfum porți ca să-ți spun cine ești.

Feromonii sunt atributul atractivităţii. Nu îi simţim, dar constituie o parte importantă din jocul seducţiei, al atracţiei şi primul pas spre iubirea pasională dintre doi oameni sau o prietenie trainică. Prima impresie contează şi parfumul este singurul mod prin care poţi să menţii vie prezenţa unei persoane un timp îndelungat după plecarea sa. Multe dintre amintirile copilăriei, demult închise în spatele minților preocupate, sunt redeschise de un parfum, de o aromă, de mireasma a ceva. Fie că e pâine proaspăt scoasă din cuptor, cozonaci aburinzi, unt întins pe o felie de pâine prăjită sau parfumul pe care îl purtăm de ani de zile și care ne deschide cufărul cu atât de multe amintiri demult apuse. Spune-mi ce parfum porți ca să-ți spun cine ești.

Întotdeauna am asociat oamenii cu parfumurile pe care le poartă, cu adierea de parfum pe care o lasă în cale, sau am oferit cadou parfumurile care am stiut că se potrivesc celor dragi mie pentru că niciodată nu se abăteau de la acel tip. Mama mea are un singur parfum preferat, tatăl meu are două iar eu am realizat, recent, că nu mai încerc să îmi găsesc parfumul de care să nu mă mai despart niciodată, cât să îmi ofere acea doză de unicitate. L-am găsit, demult, în copilărie, când mi-am cumpărat, din proprii mei bani, primul meu parfum. Îmi dorisem un altul ceva mai costisitor de care mă îndrăgostisem, dar făcusem o excepție doar pentru a simți acea senzație de a avea un lucru al tău care să poată fi păstrat. Când un om poartă acelaşi parfum o perioadă lungă de timp, începi să crezi că parfumul face parte din el, că aşa îi miroase pielea şi atât de parfumat îi este trupul, încât moscul îi expiră prin toţi porii.

Îmi place noul şi vechiul doar în combinaţii, fără să tind spre o extremă sau altă. O dragă prietenă mie îmi spunea, la un moment dat, “Esti o romantică incurabilă. Am senzația că într-o altă viață ai trăit pe la 1800 și ai fost una dintre doamnele din înalta societate pariziană, mereu atrasă de artă, cultură și filantropie. Așa te percep eu, într-un mod nebun și poate cam exagerat, însă Ianolia esti un mix de vechi și nou. Pe deoparte ai latura sensibilă, deschiderea pentru frumos, principiile și valorile sănătoase alte trecutului, dar și nebunia și efervescența prezentului. Esti o ființă fascinantă din toate punctele de vedere, un om care te binedispune numai zâmbindu-ți, cu ochii vii și expresivi, de la care ai tot timpul câte ceva de învățat!“.

Parfumul meu conține un cocktail de arome de frezie, streliția, mosc și trandafir. Flori delicate pentru o copilă prinsă într-un trup de om mare. Aroma clasică, tenta veche și parfumul ce te duce cu gândul la era victoriană, la tot ce înseamnă clasic dar elegant sunt cele care m-au cucerit de la prima aplicare pe pielea netedă. Am învățat, demult, că nu prețul definește un produs, cel puțin nu de fiecare dată. Ceea ce este în interior contează, asta auzim tot timpul în jurul nostru, deși nu mereu pare să fie real. Nu contează cum arată sticlă parfumului, ce etichetă poartă, care este marca menționată cu litere stilizate sau prețul de pe raft. Contează ceea ce îți transmite aroma, cât de mult te asociezi cu aceasta și dacă știi că vei fi tu, atunci când vei pași într-o încăpere. Vrei să fii asociat cu acea aromă și să fii definit de aceasta?

Unicitatea este tot ceea ce ne-a rămas în această lumea care ne vinde aceleași lucruri tuturor. Cel mai important este să te cunoști pe ține și astfel vei reuși să să te diferențiezi în masa de oameni care preferă aceleași lucruri. Fii tu însuți și apreciază-te pe ține pentru ceea ce ești. Oferă-le celorlalți acea față a ta pe care vrei să o vadă atât cât îți este permis pentru că oamenii oricum vor crede doar ce vor. La finalul zilei, parfumul tău va da de știre celor dragi că ai ajuns acasă.

Partajează asta:

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply